Hardhouten Balk Fijn Bezaagd Azobe 50×150

Materiaal

Azobe Hardhout

Behandeling

Onbehandeld

Bewerking

Fijnbezaagd (ruw)

Breedte (mm)

150

Dikte (mm)

50

Lengte (mm)

2000, 2500, 3000, 3500, 4000, 4500, 5000, 5500, 6000

Aantal
  • Gratis verzenden vanaf € 1.500,-
De voordeligste houthal op de grens van noord- & zuid holland
Grote voorraad hout, maatwerk uiteraard mogelijk!
Achteraf betalen of betaal direct via iDeal

Op zoek naar een robuuste houtsoort voor verschillende weersomstandigheden, die zware druk aankan? Kies dan voor de hardhouten balk fijn bezaagd Azobé 50x150 mm. Dit hout is uitstekend voor verschillende projecten rondom het huis. Voor buitengebruik is het namelijk belangrijk dat het hout niet alleen in de stijl van de omgeving past: het moet ook bestand zijn tegen weer en wind. Daarnaast wilt u zekerheid dat het hout sterk genoeg is voor een veilige en stabiele constructie. Een houtsoort die aan deze voorwaarden voldoet, is de hardhouten balk fijn bezaagd Azobé 50x150 mm.

Het hout liever in het echt aanschouwen? Maak dan een afspraak en kom bij ons langs. Bent u een zakelijke klant? Maak dan een zakelijk account aan voor optimale dienstverlening van Houthal15.

hardhouten balk fijn bezaagd Azobé 50x150 mm toepassen


Een hardhouten balk van 50x150 mm is heel geschikt als draagbalk. Dat wil dus zeggen dat u dit type balk bijvoorbeeld gebruikt bij de bouw van overkappingen en schuurtjes. De afmeting 50x150 mm heeft betrekking op de breedte en de diepte van de balk. We bieden fijn bezaagde hardhouten Azobé balken aan in verschillende lengtes, zoals 2 meter, 3,5 meter of 4 meter.

Voordelen en eigenschappen van Azobé hardhout

Azobé is afkomstig uit West- en Midden-Afrika. Het hout van deze boom valt onder de categorie hardhout. Dat betekent dat het hout bestand is tegen alle weersomstandigheden, zoals wind, regen en zon. Dit maakt Azobé heel geschikt om te gebruiken voor constructies die in de buitenlucht staan. Het hout is bovendien heel zwaar en zeer sterk. Ook dit draagt bij aan een betrouwbare en stabiele constructie. Door de structuur van het hout kunt u Azobé bovendien gebruiken voor constructies die deels of geheel onder water staan. Denk hierbij aan de poten van een aanlegsteiger.

Specificaties van de hardhouten balk fijn bezaagd van Azobé 50x150 mm

Hardhouten balken worden onderverdeeld in duurzaamheidsklassen. Azobé valt onder duurzaamheidsklasse 1. U kunt er dus vanuit gaan dat de balken die u gebruikt, zeker vijfentwintig jaar mee zullen gaan. Daarnaast is het hout afkomstig uit bossen waar gekapt wordt volgens het principe van verantwoorde boskap.

Het hout heeft een hoge dichtheid: een volume van 1050 kilo per kubieke meter. In het hardhout kunnen geen spijkers geslagen worden, het hout dient voorgeboord te worden of met fretbouten gemonteerd te worden.

Na verloop van tijd zal de natuurlijke, donkerbruine kleur van Azobé vergrijzen. Dat heeft geen invloed op de stevigheid en de kwaliteit van het hout. Gebruikt u het hout voor tuinmeubelen of als schutting? Dan kunt u het behandelen met olie of beits om de kleur te behouden.

Het uitgebreide aanbod van Houthal15

Naast onze fijn bezaagde hardhouten Azobé balken bieden we verschillende andere hardhouten producten aan, zoals

Plaats uw bestelling online of kom langs bij Houthal15

Onze hardhouten balk fijn bezaagd Azobé 50x150 mm bestelt u eenvoudig online, maar u kunt het ook eerst bekijken in onze winkel. Onze specialisten staan klaar om u te adviseren. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via 0297-747002 of info@houthal15.nl.

Naar afmetingen en prijzen