Douglas

Ontdek de natuurlijke elegantie en duurzaamheid van douglas hout, een veelzijdige houtsoort die zeer geschikt is voor diverse buitenprojecten. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een douglas schutting. Bij Houthal 15 vindt u een divers aanbod aan douglas houten planken, palen en balken. Douglas hout heeft van nature een warme uitstraling met een roodachtige kleur. Deze houtsoort heeft een hoge duurzaamheidsklasse, waardoor het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en vochtige omgevingen. Laat u inspireren door de unieke eigenschappen van douglas hout en creëer een prachtige buitenruimte die lang meegaat.

Totaal 1–16 van 58 producten

Dankzij het hoge kernhoutgehalte is Douglas hout een van de hardste Europese naaldhoutsoorten. Het is uitermate geschikt voor buitenprojecten, bijvoorbeeld voor een schutting, pergola of overkapping in uw tuin. Ontdek het ruime assortiment Douglas palen, planken en balken van Houthal 15.

Douglas hout kopen

Bij Houthal 15 vindt verschillende Douglas hout producten in diverse maten en afwerkingen. Afhankelijk van het project dat u voor ogen heeft, kiest u bij ons uit planken, balken of palen. Kunnen we u helpen bij het vinden van de juiste maat of heeft u een andere vraag? U belt ons op 0297-747002 of vult het contactformulier in bij onze klantenservice.

Douglas planken

Wilt u graag een schutting maken of de buitenkant van uw huis bekleden met een duurzaam en sterk soort hout? Onze Douglas planken zijn hiervoor dé optie. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en afwerkingen.

Douglas balken

Wilt u een dakconstructie realiseren of dwarsbalken plaatsen voor een pergola? Dan heeft u sterke balken nodig. Bekijk de Douglas balken van Houthal 15. Hiermee bent u verzekerd van een oersterke constructie.

Douglas palen

Voor een stevige basis van ieder tuinproject kiest u Douglas palen. Of dat nu voor een schutting, carport of overkapping is: deze palen zijn weersbestendig en onderhoudsarm. Ideaal dus!

Douglas hout eigenschappen

Douglas hout vindt zijn oorsprong in Noordwest-Europa en is een populair bouwmateriaal voor velen. Maar wat maakt Douglas hout eigenlijk zo geschikt voor buiten- en tuinprojecten? Dat leggen we graag uit door de aantal eigenschappen van Douglas hout voor u op een rijtje te zetten:

  • Douglas hout is van origine een van de hardste naaldhoutsoorten. Na droging wordt het zelfs nog harder.
  • Het heeft een zeer lange levensduur: zelfs onbehandeld gaat het tussen de 10 en 15 jaar mee. Wanneer u het beitst verlengt u de levensduur aanzienlijk.
  • Het oog wil ook wat: Douglas hout is prachtig om te zien. De mooie nerf en natuurlijke, warme kleur is een echte aanvulling op iedere tuin.

Verwerking en afwerking

Met de juiste, sterke gereedschappen laat Douglas hout zich gemakkelijk bewerken. Vers gezaagd Douglas hout hoeft u niet voor te boren als u het wilt monteren. Verlijmen is, afhankelijk van uw project, ook een prima optie voor dit type hout.

Douglas hout gaat nog langer mee als u het afwerkt met een impregneermiddel, zoals beits. Als u het niet behandelt, gaat het minstens 10 jaar mee, maar vergrijst het na verloop van tijd wel. Met een beits gaat u dat proces tegen.

Ons assortiment

Naast Douglas hout heeft Houthal 15 nog veel meer prachtige houtsoorten en -producten in het assortiment. Bekijk een greep uit ons aanbod hieronder:

Ook voor maatwerk

Kunt u de gewenste maat voor uw Douglas planken, palen of balken niet op onze site vinden? We leveren ook maatwerk. Hierbij geeft u uw exacte maten samen met de gewenste afwerking op. Kies voor een afwerking zoals: geschaafd, geschulpt of fijnbezaagd.

Heeft u nog vragen?

Komt u er niet helemaal uit en heeft u advies nodig voor uw bouwproject? Onze houtexperts helpen u graag verder. Voor vragen en advies stuurt u een mail naar info@houthal15.nl of belt u 0297-747002.

De voordeligste houthal op de grens van noord- & zuid holland
Grote voorraad hout, maatwerk uiteraard mogelijk!
Achteraf betalen of betaal direct via iDeal
Offerte aanvragen Whatsapp ons