Hardhouten Plank Geschaafd Angelim Vermelho 28×90 mm

Materiaal

Angelim Vermelho

Behandeling

geschaafd

Bewerking

Geschaafd (glad)

Breedte (mm)

90

Dikte (mm)

28

Lengte (mm)

3000, 3500, 4000, 5000

Aantal
 • Gratis verzenden vanaf € 1.500,-
De voordeligste houthal op de grens van noord- & zuid holland
Grote voorraad hout, maatwerk uiteraard mogelijk!
Achteraf betalen of betaal direct via iDeal

De Angelim Vermelho hardhouten plank geschaafd 28×90 mm kan gebruikt worden voor heel wat toepassingen buitenshuis dankzij zijn duurzaamheid en vochtbestendigheid. Daarnaast zijn de premium hardhouten planken milieuvriendelijk, omdat ze afkomstig zijn uit goed beheerde bossen. We bieden deze kwalitatief uitstekende planken tegen scherpe prijzen aan.

Wilt u weten of een hardhouten Angelim Vermelho plank 28x90 mm voor u de beste keuze is? Dan mag u ons altijd om advies vragen. Indien u het hout graag van dichtbij bewondert, kunt u daarvoor een afspraak maken of bij ons langskomen tijdens de openingsuren. Zowel particulieren als zakelijke klanten zijn welkom bij Houthal 15! Bent u een zakelijke klant? Dan raden we u aan om een zakelijk account aan te maken.

Angelim Vermelho hardhouten planken 28x90 mm toepassen

Angelim Vermelho is een houtsoort met een levensduur van meer dan 25 jaar. Doordat het hout zo stevig en duurzaam is, leent het zich perfect voor zware constructies, zoals bruggen en toepassingen in de scheepsbouw. Het hout heeft gelijkaardige eigenschappen als Azobé, waardoor het vaak ter vervanging gebruikt wordt. Daarnaast worden Angelim Vermelho en Azobé planken vaak met elkaar gecombineerd. Angelim Vermelho hardhout wordt voor nog meer interessante toepassingen gebruikt:

 • Overkappingen
 • Pergola's
 • Poorten
 • Schuttingen
 • Vlonders
 • Beschoeiingen
 • Damwanden

Eigenschappen Angelim Vermelho geschaafde hardhouten plank 28x90 mm

De Angelim Vermelho hardhouten plank geschaafd heeft een kopmaat van 28x90 mm. Deze tropische hardhoutsoort heeft een typische geur als hij vers en droog is. De geur verdwijnt pas na enige tijd en is daarom minder geschikt voor gebruik binnenshuis. Voor gebruik buitenshuis is Angelim Vermelho echter een van de beste houtsoorten die u kunt kiezen.

Angelim Vermelho is geelbruin van kleur en vertoont strepen met een oranjeachtige tot roodbruine tint. De houtsoort heeft een volumieke massa van 950 tot 1600 kg per kubieke meter. Daarnaast heeft het een grove nerf en een draad die overwegend recht is. De structuur is fijn en gelijkmatig. Ook is Angelim Vermelho een houtsoort die niet vervormt. Deze plank is geschaafd, wat betekent dat het eerst machinaal gezaagd en vervolgens gladgemaakt werd. Als maatvastheid voor u belangrijk is, kunt u geen betere houtsoort kiezen.

Voordelen Angelim Vermelho

 • Uitstekende waterbestendigheid
 • Levensduur van meer dan 25 jaar
 • Makkelijk te bewerken
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Vervormt niet

Angelim Vermelho hout behandelen

Angelim Vermelho hout behandelen is niet moeilijk, omdat deze houtsoort geen onderhoud nodig heeft. Wel kan Angelim Vermelho hout na enige jaren verkleuren. De houtsoort wordt dan grijzig in plaats van geel of rood. Om dit te vermijden, kunt u deze behandelen met beits of olie. Dit is uiteraard alleen noodzakelijk als de Angelim Vermelho planken zichtbaar blijven.

Bewerking Angelim Vermelho hardhouten plank geschaafd

Angelim Vermelho is een hardhoutsoort en daarom moeilijker handmatig te bewerken. Machinaal is Angelim Vermelho echter erg makkelijk te bewerken. Wilt u deze Angelim Vermelho geschaafde plank toch met de hand bewerken? Dan dient u hem eerst voor te boren. Gebruik ook altijd bevestigingsmateriaal van roestvast staal om vlekken in het hout te vermijden.

Bent u van plan om de Angelim Vermelho houten geschaafde plank te schilderen? Dan is het belangrijk dat u daarvoor verf van hoge kwaliteit gebruikt, want goedkope verf zal er door de hardheid snel afbladderen. Dankzij de gladde structuur gaat schilderen wel erg vlot.

Angelim Vermelho hardhouten plank geschaafd kopen bij Houthal 15

Wilt u hardhouten planken geschaafd 28x90 mm Angelim Vermelho kopen bij Houthal 15? Dan koopt u hout dat FSC- en PEFC-gecertificeerd is en daarom een verantwoorde keuze. We verkopen tevens niet alleen Angelim Vermelho, maar ook andere soorten hardhout, vurenhout, eikenhout en nog veel meer. Daarnaast vindt u bij ons hardhouten balken en palen.

Twijfelt u nog over het geschiktste type hout voor uw project? Dan bent u welkom bij ons. Kom langs  tijdens de openingsuren of maak een afspraak om alle houtsoorten van dichtbij bekijken en advies te ontvangen van onze houtexperts. Zo koopt u gegarandeerd de juiste houtsoort.

Naar afmetingen en prijzen