Hardhouten Plank Fijn Bezaagd Angelim Vermelho 20×200 mm

Materiaal

Angelim Vermelho

Behandeling

Onbehandeld

Bewerking

Ruw

Breedte (mm)

200

Dikte (mm)

20

Lengte (mm)

1000, 1500, 2000, 2500, 3000, 3500, 4000, 4500, 5000, 5500

Aantal
  • Gratis verzenden vanaf € 1.500,-
De voordeligste houthal op de grens van noord- & zuid holland
Grote voorraad hout, maatwerk uiteraard mogelijk!
Achteraf betalen of betaal direct via iDeal

Angelim Vermelho is een nog vrij onbekende hardhoutsoort met vele voordelen. Zo is het hout van nature bestand tegen water en valt het onder de hoogste duurzaamheidsklasse. Het is zelfs nog kwalitatiever dan Azobé hout. Indien u kiest voor planken van Angelim Vermelho, kunt u er tot wel 25 jaar en langer van genieten.

Onze hardhouten plank Angelim Vermelho fijnbezaagd 20x200 mm draagt ook diverse keurmerken, waaronder het PEFC- en FSC-keurmerk. Dat betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Ook bieden we ons kwaliteitshout altijd tegen de scherpste prijzen aan. Indien u graag Angelim Vermelho planken wilt kopen voor zakelijke doeleinden, kunt u daarvoor langskomen of een zakelijk account aanmaken.

De vele toepassingen van Angelim Vermelho hout

De toepassingen van Angelim Vermelho planken zijn vergelijkbaar met die van Azobé planken. Zo kunt u Angelim Vermelho houten planken gebruiken voor het maken van veranda's en terrassen. Met Angelim Vermelho kunt u tevens een prachtige pergola creëren. Dit zijn enkele andere interessante toepassingen van Angelim Vermelho hout:

  • Damwanden
  • Beschoeiingen
  • Bruggen
  • Funderingen

Eigenschappen van Angelim Vermelho planken

Angelim Vermelho is een tropische hardhoutsoort die afkomstig is uit Brazilië. Het hout heeft een roodachtige of geelachtige kleur en een grove nerf. De volumieke massa ligt tussen de 950 en 1.600 kh per kubieke meter. Ook typisch aan Angelim Vermelho hout is de geur. Vers gezaagd heeft het namelijk een sterke, boterachtige geur die pas na enkele weken weggaat.

Angelim Vermelho planken zijn nog niet razend populair, maar worden wel steeds vaker gebruikt vanwege hun duurzaamheid en de diverse toepassingsmogelijkheden. Hoveniers gebruiken ze bijvoorbeeld vaak voor zwaardere constructiewerken, zoals bruggen. Particulieren bouwen er vaak schuttingen mee.

Voordelen Angelim Vermelho

  • Van nature bestand tegen water
  • Levensduur van meer dan 25 jaar
  • Leent zich perfect voor zware constructies en toepassingen in de grond
  • Erg watervast

Zo kunt u Angelim Vermelho planken behandelen

Bent u van plan om Angelim Vermelho hardhouten planken met een kopmaat van 20x200 mm te kopen? Dan is het belangrijk om te weten hoe u ze moet behandelen. Moeilijk is het gelukkig helemaal niet. U dient Angelim Vermelho planken enkel te behandelen met beschermingsolie. De kleur kan namelijk vergrijzen na enige tijd. Door Angelim Vermelho hout te behandelen met olie, behoudt het zijn mooie kleur.

Bewerking Angelim Vermelho plank fijnbezaagd

Net zoals andere hardhout planken is het beter om Angelim Vermelho eerst voor te boren. Want op die manier kunt u het hout veel eenvoudiger bewerken. Omdat de Angelim Vermelho plank fijnbezaagd is, raden we u aan om handschoenen te dragen.

Maak daarnaast steeds gebruik van rvs bevestigingsmateriaal om vlekken op het hout te vermijden. Angelim Vermelho is ook goed verlijmbaar en tevens de beste optie als u uw constructie wilt schilderen. Ruw Angelim Vermelho hout neemt namelijk veel beter verf op dan glad Angelim Vermelho hout.

Fijnbezaagde Angelim Vermelho planken kopen bij Houthal 15

Kopmaat 20x200 mm ruwe Angelim Vermelho planken kopen? Daarvoor zit u goed bij Houthal 15. Want u geniet bij ons van hoogwaardig hout tegen lage prijzen. U heeft ook de mogelijkheid om achteraf te betalen en grote bestellingen te plaatsen. Naast Angelim Vermelho hout, verkopen wij Douglas hout, eikenhout en nog enkele andere houtsoorten. In ons assortiment vindt u bovendien niet alleen gewone planken, maar ook balken, palen en vlonderplanken. Voor ieder project kunt u dus bij Houthal 15 terecht!

Als u nog niet goed weet welke kopmaat of soort hout u nodig heeft, raden wij u aan om ons een bezoekje te brengen. Ter plaatse kunnen onze houtexperts u adviseren, zodat u zeker de juiste keuze maakt. Bovendien kunt u de diverse houtsoorten zo van dichtbij bewonderen. Langskomen kan tijdens de openingsuren of na het maken van een afspraak.

Naar afmetingen en prijzen