Hardhouten Plank Angelim Vermelho 20×100 mm

Materiaal

Angelim Vermelho

Behandeling

Onbehandeld

Bewerking

Fijnbezaagd (ruw)

Breedte (mm)

100

Dikte (mm)

20

Lengte (mm)

600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000, 2500, 3000

Aantal
  • Gratis verzenden vanaf € 1.500,-
De voordeligste houthal op de grens van noord- & zuid holland
Grote voorraad hout, maatwerk uiteraard mogelijk!
Achteraf betalen of betaal direct via iDeal

Met een hardhouten plank Angelim Vermelho 20x100 mm kunt u rekenen op een stevige constructie waar u jarenlang van geniet. Het is niet voor niets een van de meest geliefde houtsoorten van zowel professionals als doe-het-zelvers. De Angelim Vermelho hardhouten plank die u bij ons terugvindt is bovendien van de beste kwaliteit. Doordat we enkel hout van goed beheerde bossen gebruiken, zijn onze Angelim Vermelho planken ook een verantwoorde keuze. Bent u nog aan het twijfelen over welke houtsoort u voor uw project moet gebruiken? Dan kunt u bij ons langskomen tijdens de openingsuren. Of maak online een afspraak. Onze houtexperts helpen u graag. Ook voor zakelijke klanten staan we klaar. Bent u een zakelijke klant? Maak dan een zakelijk account aan.

Angelim Vermelho hardhouten planken 20x100 mm toepassen

Angelim Vermelho hardhouten planken worden voor diverse toepassingen ingezet. Deze duurzame houtsoort is voornamelijk geschikt voor buitengebruik dankzij de waterbestendigheid. Vaak wordt Angelim Vermelho ter vervanging van Azobé hout gebruikt, maar u kunt ze ook perfect met elkaar combineren. De hardhouten planken zijn breed inzetbaar, bijvoorbeeld voor het maken van funderingen, veranda’s en damwanden. Daarnaast zijn er verschillende andere toepassingsmogelijkheden van Angelim Vermelho hardhoutsoort:

  • Bruggen
  • Aanlegsteigers
  • Havenwerken
  • Vlonders
  • Dwarsliggers

Eigenschappen van de Angelim Vermelho hardhouten plank

Planken van Angelim Vermelho hebben een gele tot roodbruine kleur. Vers gezaagd is het hout gelig, maar na het blootstelling aan de zon krijgt het een roodbruine kleur. Angelim Vermelho planken vallen onder duurzaamheidsklasse 1 en blijven dus 25 jaar en vaak zelfs nog langer in perfecte staat.

De volumieke massa van Angelim Vermelho is tussen de 950 en 1050 kg per kubieke meter. De houtsoort is zeer hard en heeft een matig grote nerf. Ook typerend is de sterke boterzure geur die het afgeeft, waardoor het enkel buitenshuis wordt toegepast. De sterke geur verdwijnt gelukkig na enige tijd. De Angelim Vermelho planken met kopmaat 20x100 mm die u in ons assortiment terugvindt zijn fijnbezaagd. Dit betekent dat ze nog tamelijk grof zijn en u ze nog zelf naar wens kunt bewerken. Dankzij de fijne bezaging is er minder kans op splinters.

Voordelen van Angelim Vermelho hout

  • Vormvaste houtsoort
  • Erg stevig
  • Waterbestendig
  • Perfect voor zware constructies

Angelim Vermelho onderhouden

Angelim Vermelho onderhouden is niet zo moeilijk, want deze houtsoort rot en vervormt niet. U kunt de houtsoort wel behandelen met olie of beits om te voorkomen dat het vergrijst door langdurige blootstelling aan de zon. Zo behouden ze hun prachtig roodbruine kleur.

Angelim Vermelho planken bewerken

Gaat u Angelim Vermelho planken kopen om ze vervolgens te bewerken? Dan kan dit een uitdaging zijn vanwege het harde hout. Als u handgereedschap gebruikt, is het belangrijk dat u de Angelim Vermelho planken eerst voorboort. Daarnaast raden we aan om roestvaststaal bevestigingsmateriaal te gebruiken. Dit voorkomt lelijke vlekken op het hout.

Angelim Vermelho fijnbezaagde planken zijn ook makkelijk te schilderen. Gebruik premium verf voor het mooiste resultaat. Door rekening te houden met al deze aandachtspunten, is het bewerken van Angelim Vermelho hout al een stukje eenvoudiger.

Angelim Vermelho 20x100 mm planken kopen bij Houthal 15

Kies voor de 20x100 mm Angelim Vermelho planken van Houthal 15 en geniet van topkwaliteit en scherpe prijzen. Onze duurzame planken zijn de ideale basis voor uw buitenproject. Wilt u liever eikenhout, douglas hout of vurenhout kopen? Geen probleem, want ook deze soorten vindt u bij ons terug. Naast planken van hardhout verkopen we tevens hardhouten balken en hardhouten palen.

Bij Houthal 15 kunt u ook terecht voor zakelijke bestellingen. Dit kunt u doen door een zakelijk account aan te maken of bij ons langs te komen. Ook als u niet goed weet welk hout u het best koopt, kunt u bij Houthal 5 terecht. Bij ons zijn er altijd houtspecialisten aanwezig die u graag helpen bij het maken van de juiste keuze! Maak meteen een afspraak en kom langs.

Naar afmetingen en prijzen