Hardhouten Plank Fijn Bezaagd Azobe 20×200 mm

Materiaal

Azobe Hardhout

Behandeling

Onbehandeld

Bewerking

Fijnbezaagd (ruw)

Breedte (mm)

200

Dikte (mm)

20

Lengte (mm)

2000, 2500, 3500, 4000, 4500

Aantal
  • Gratis verzenden vanaf € 1.500,-
De voordeligste houthal op de grens van noord- & zuid holland
Grote voorraad hout, maatwerk uiteraard mogelijk!
Achteraf betalen of betaal direct via iDeal

De Azobé hardhouten plank fijnbezaagd 20x200 mm is uiterst duurzaam en leent zich perfect voor diverse toepassingen buitenshuis. Niet alleen omdat het hout oersterk is, maar ook dankzij de uitstekende vochtbestendigheid. Azobé hardhout is zelfs zo goed bestand tegen vocht dat het vaak gebruikt wordt voor het maken van sluisdeuren.

De Azobé hardhouten plank fijnbezaagd 20x200 mm die u bij Houthal 15 vindt, is bovendien een verantwoorde keuze. Het hout is namelijk afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Daarnaast geniet u bij ons van goede kwaliteit tegen een scherpe prijs. Houthal 15 is er zowel voor particulieren als zakelijke klanten. Wilt u het hout eerst zien voordat u het koopt? Dan kunt u bij ons langskomen tijdens de openingsuren. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken!

De vele toepassingen van Azobé hardhouten planken

Azobé hardhouten planken worden gebruikt voor een grote diversiteit aan toepassingen buiten. Dat is logisch, want het hout is oersterk, onderhoudsvriendelijk, mooi én eenvoudig te verwerken. Een constructie uit deze hardhoutsoort gaat dan ook erg lang mee. Om die reden wordt het erg vaak gebruikt door professionals. Maar ook voor hobbyklussers is het een uitstekende hardhoutsoort.

Met Azobé hardhouten planken kunt u vele kanten op. Wilt u een mooie tuinschutting bouwen? Of een stijlvolle afscheiding maken? Dan is Azobé tropisch hardhout precies wat u nodig heeft. U zorgt op die manier ook voor een gezellige tuin, dankzij de warme kleur. U kunt Azobé planken daarnaast gebruiken voor vele andere toepassingen, waaronder:

  • Walbeschoeiingen
  • Aanlegsteigers
  • Bruggen

Eigenschappen van Azobé hout

Azobé is afkomstig van de boom Lophira Alata die in West-Afrika en Midden-Afrika groeit. In Engelssprekende landen wordt deze houtsoort ook wel Ironwood of Ekki genoemd. Azobé hout is erg populair bij professionele vaklui en doe-het-zelvers, omdat het kwalitatief hoogwaardig is. Het valt onder de hoogste duurzaamheidsklasse, namelijk klasse 1.

Het hout is daarnaast heel dicht en heeft een massa van 1050 kilo per kubieke meter bij een vochtpercentage van vijftien procent. Wanneer het in water wordt gelegd, zinkt het vrijwel direct. Azobé is ook kruisdradig en draaihartig. Al deze eigenschappen geven het hout zijn duurzame karakter. Een houten plank van Azobé kan wel kromtrekken. Maar hoe dikker de plank, hoe beter deze daartegen bestand is. Deze Azobé plank heeft kopmaat 20x200 mm. Wilt u liever een andere kopmaat? Bekijk dan de rest van ons assortiment. Als u twijfelt over welke kopmaat u nodig heeft, mag u ons ook altijd om advies vragen!

Zo kunt u Azobé hout behandelen

Als u kiest voor de Azobé hardhouten planken fijnbezaagd 20x200 mm van Houthal 15, bent u zeker van een lange levensduur. Kwalitatief Azobé hout rot namelijk niet. Het is bovendien een hardhoutsoort die makkelijk te onderhouden is. U hoeft er nauwelijks naar om te kijken. Het enige wat u hoeft te doen is Azobé behandelen met Bankirai olie om verkleuring door de zon tegen te gaan. Zo behoudt het zijn prachtige, warme kleur.

Bewerking Azobé hardhouten plank fijnbezaagd

Fijnbezaagd Azobé hardhout is ruw afgewerkt en kan splinteren. Bewerk deze Azobé hardhouten plank daarom bij voorkeur met handschoenen. Hardhout heeft tevens een harde kern. Deze is zelfs zo hard dat het hout moeilijk gespijkerd kan worden.

We adviseren u dan ook om de Azobé houten plank hout eerst voor te boren met een houtboor. Daarnaast gebruikt u het best enkel rvs schroeven en bevestigingsmateriaal om vlekken in het hout te voorkomen. Machinaal zijn Azobé houten planken fijnbezaagd erg makkelijk te bewerken.

Azobé hardhouten plank fijnbezaagd kopen bij Houthal 15

Bij Houthal 15 vindt u enkel FSC- en PEFC-gecertificeerd hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bosgebieden. Onze Azobé hardhouten planken zijn daarom een verantwoorde keuze. Bij Houthal 15 kunt u tevens kiezen uit heel veel soorten. Wilt u liever een andere houtsoort voor het verwezenlijken van uw project? Geen probleem, want bij ons vindt u tevens eikenhout, vurenhout en Douglas hout. Daarnaast hebben we niet alleen planken, maar ook hardhouten balken en palen.

Ook als zakelijke klant kunt u een bestelling plaatsen bij Houthal 15. We hebben namelijk altijd voldoende hout op voorraad. Om een zakelijke bestelling te maken, kunt u bij ons langskomen of een zakelijk account aanmaken. Indien u nog niet zeker bent over welke houtsoort u moet kiezen, bent u uiteraard eveneens welkom bij ons. Onze houtexperts bekijken graag samen met u welk hout het beste bij uw project past!

Naar afmetingen en prijzen