Hardhouten Piketpaal Azobe 40×40 mm

Materiaal

Azobe Hardhout

Behandeling

Gepunt

Bewerking

Fijnbezaagd (ruw)

Breedte (mm)

40

Dikte (mm)

40

Lengte (mm)

400, 500, 600, 800, 1000, 1200, 1500

Aantal
  • Gratis verzenden vanaf € 1.500,-
De voordeligste houthal op de grens van noord- & zuid holland
Grote voorraad hout, maatwerk uiteraard mogelijk!
Achteraf betalen of betaal direct via iDeal

Bent u van plan om een stevige constructie te bouwen? Dan komen hardhouten piketpalen van Azobé 40x40 mm goed van pas. Want Azobé is uiterst sterk en goed bestand tegen water. Van een constructie uit Azobé hout geniet u dan ook talloze jaren. Piketpalen zijn tevens erg prettig in gebruik. Vanwege de scherpe punt bevestigt u ze eenvoudig in de grond. U hoeft ze zelfs niet meer te bewerken.

Kiest u voor een hardhouten piketpaal Azobé 40x40 mm van Houthal 15? Dan bent u zeker van topkwaliteit zonder dat u daarvoor de hoofdprijs betaalt. Ons hout is daarnaast afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Kom gerust onze hardhouten piketpalen van dichtbij bewonderen. U bent van harte welkom! Ook voor zakelijke bestellingen kunt u bij ons langskomen. Indien u liever online een zakelijke bestelling plaatst, kunt u een zakelijk account aanmaken.

Toepassingen van de Azobé piketpaal 40x40 mm

De Azobé piketpaal 40x40 mm kent vele toepassingen dankzij zijn stevigheid en waterbestendigheid. Gebruik hem als steunpaal of fundament voor uw buitenproject en u creëert de meest stevige constructie. Interessante bouwprojecten waarvoor u Azobé hout kunt gebruiken zijn:

  • Borders
  • Vlonders

Eigenschappen van Azobé hout

Azobé is een houtsoort die afkomstig is uit West-Afrika. Het heeft een roodbruine kleur en is uiterst duurzaam. De structuur is over het algemeen homogeen en de textuur is ruw. Azobé hout wordt voornamelijk gebruikt voor waterconstructies, omdat het zo goed bestand is tegen water. Maar door zijn stevigheid zijn er ook ontzettend veel andere toepassingsmogelijkheden. Deze houtsoort trekt krom, maar alleen bij een geringe dikte. Indien u een Azobé piketpaal van 40x40 mm koopt, hoeft u zich dus geen zorgen te maken.

Voordelen Azobé

  • Uiterst geschikt voor waterconstructies
  • Erg sterke houtsoort
  • Hoge stoot- en wrijvingsweerstand
  • Duurzaamheidsklasse 1

Hoe kunt u Azobé hout behandelen?

Azobé hout heeft een warme kleur, maar deze kan door de weersomstandigheden vergrijzen. Dit kunt u tegengaan door Azobé hout te behandelen met Bangkirai olie. Dit is uiteraard enkel noodzakelijk als de piketpaal zichtbaar is. Verder hoeft u niets te doen om uw piketpalen van Azobé in topconditie te houden.

Bewerking Azobé piketpaal 40x40 mm

De Azobé piketpaal van 40x40 mm hoeft u niet meer te bewerken, omdat u deze rechtstreeks in de grond kunt plaatsen. Wilt u toch graag de Azobé piketpaal bewerken? Dan is het belangrijk om hem eerst voor te boren. Dat geldt voor alle hardhouten palen, omdat ze een harde kern hebben. Daarnaast is het belangrijk om enkel bevestigingsmateriaal van rvs te gebruiken om lelijke vlekken op het hout te vermijden.

Azobé hardhouten piketpaal kopen bij Houthal 15

Het is een goed idee om uw Azobé piketpaal te kopen bij Houthal 15, want bij ons geniet u van een groot aantal voordelen. Zo bieden we u de mogelijkheid om uw hout achteraf te betalen. Daarnaast verkopen we onze kwaliteitsproducten tegen de voordeligste prijzen. In ons assortiment vindt u ook andere tuinpalen, tuinplanken, tuinbalken, vlonderplanken en afscheidingen. Bovendien kunt u kiezen uit diverse houtsoorten. Dat betekent dus dat u al het hout dat u nodig heeft op één plek kunt kopen. Wel zo handig!

U kunt bij ons langskomen of een afspraak maken indien u het hout graag eerst wilt zien voordat u het koopt. Zo maakt u eenvoudig de juiste keuze. Vindt u het nog steeds moeilijk om te beslissen? Dan kunt u om raad vragen aan de houtexperts die aanwezig zijn. Zij helpen u graag!

Naar afmetingen en prijzen