Hardhouten Balk Fijn Bezaagd Azobe 50×100

Materiaal

Azobe Hardhout

Behandeling

Onbehandeld

Bewerking

Fijnbezaagd (ruw)

Breedte (mm)

100

Dikte (mm)

50

Lengte (mm)

2000, 2500, 3000, 3500, 4000, 4500, 5000, 5500, 6000

Aantal
 • Gratis verzenden vanaf € 1.500,-
De voordeligste houthal op de grens van noord- & zuid holland
Grote voorraad hout, maatwerk uiteraard mogelijk!
Achteraf betalen of betaal direct via iDeal

Maak uw gording, brugdek of dwarsligger extra sterk met de hardhouten balken fijn bezaagd Azobé van 50x100 mm. Bestel eenvoudig via de website van Houthal15 of kom bij ons langs om onze fijn bezaagde Azobé balken in het echt te bekijken. Maak hiervoor een afspraak, zodat onze specialisten u bij aankomst direct kunnen helpen.

Houthal15 bedient zowel particulieren als zakelijke klanten. Gaat u een zakelijke aankoop doen? Maak dan een zakelijk account aan, zodat we u nog beter tot dienst kunnen zijn.

De voordelen van Azobé hout

Met de hardhouten fijn bezaagde Azobé 50x100 mm balken heeft u zeer betrouwbare balken om in uw tuin te gebruiken. Dankzij het waterbestendige materiaal zijn de balken namelijk extra geschikt in vochtige omgevingen, dus ze kunnen ook direct in de grond of bij het water toegepast worden. Het hout is enorm sterk en bestand tegen ieder weertype. Ontdek de vele andere voordelen die Azobé u te bieden heeft:

 • Onderhoudsarm
 • Hoge duurzaamheid
 • Afkomstig uit duurzaam beheerde bossen

Waar kunt u de Azobé hardhouten planken toepassen?

Voor mensen die graag klussen en bijvoorbeeld op zoek zijn naar een stevige houtsoort voor een project in de tuin, is de hardhouten balk fijn bezaagd Azobé van 50x100 mm een uitstekende keuze. U maakt hiermee de beste tuinhuisjes of tuinbeschuttingen en behoudt de kwaliteit erg lang zonder dat het u veel moeite kost. Wat ook een mooi voordeel is, is dat de kleur van het hout een gezellige, warme sfeer creëert in uw tuin. Gebruik olie of beits om het hout te beschermen tegen zonlicht en te voorkomen dat het hout vergrijst.

Populair bij professionals

Ook professionals kiezen steevast voor de hardhouten balken fijn bezaagd van Azobé 50x100 mm. Zo zijn ze perfect om in en rondom het water te gebruiken. De slijtvastigheid maakt de balken ideaal om bij steigers aan te leggen, maar ook als constructiehout voor stuwen, brugsluizen, damwanden en nog veel meer.

Dit sterke hout kan regelrecht in de grond geplaatst worden, omdat het niet bederft en bestand is tegen vocht en zuren. Veel andere chemicaliën zullen ook de strijd verliezen. Verder kunt u de Azobé houtbalken ook voor steunconstructies van zwaardere machines of bij wegfunderingen benutten. Het is dus niet zo gek om te bedenken dat Azobé hardhout zich tussen de hoogste duurzaamheidsklasse, namelijk klasse 1, mag rekenen.

De eigenschappen van de hardhouten balk fijn bezaagd Azobé 50x100 mm

Azobé hardhout is te herleiden naar de Lophira Atlata. Dit is een boom die enkel in West- en Midden-Afrika groeit. De kwaliteit van het tropische hout wordt door enkele factoren verklaard. Zo is de dichtheid van het hardhout niet alleen heel groot, ook is het hout zowel draaihartig als kruisdradig. Het hout heeft verder de volgende specificaties:

 • Duurzaamheidsklasse: 1
 • Bewerking: Fijn bezaagd (ruw)
 • Behandeling: Onbehandeld
 • Vochtgehalte: 12%
 • Keurmerk: FSC
 • Dikte: 50 mm
 • Breedte: 100 mm
 • Mogelijke lengtes: 2000, 2500 of 3000, 5000, 5500 en 6000 mm

Hardhouten balk fijn bezaagd Azobé 50x100 mm bewerken

Aangezien het hout ruw afgewerkt is, kan het mogelijk gaan splinteren. Daarom draagt u het liefst handschoenen als u ermee aan de slag gaat. Ook boort u het Azobé hout beter even voor met een houtboor, het meest wenselijk met rvs schroeven, aangezien hij een harde kern bevat. Met de machine bewerkt u Azobé overigens probleemloos. Maak voor het gemak gebruik van bevestigingsmateriaal en voorkom zo vlekken op het hout.

Interesse in hardhouten Azobé balken van 50x100 mm?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij Houthal15 of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via 0297-747002 of stuur een e-mail naar info@houthal15.nl. Onze houtexperts staan voor u klaar.

Naar afmetingen en prijzen