Hardhouten Balk Fijn Bezaagd Azobe 80×150 mm

Materiaal

Azobe Hardhout

Behandeling

Onbehandeld

Bewerking

Fijnbezaagd (ruw)

Breedte (mm)

150

Dikte (mm)

80

Lengte (mm)

2000, 2500

Product niet op voorraad

  • Gratis verzenden vanaf € 1.500,-
De voordeligste houthal op de grens van noord- & zuid holland
Grote voorraad hout, maatwerk uiteraard mogelijk!
Achteraf betalen of betaal direct via iDeal

De hardhouten balk fijn bezaagd Azobé 80x150 mm, is dankzij duurzame en vochtbestendige eigenschappen uitermate geschikt voor bouwprojecten buitenshuis. Hoewel deze krachtpatser vaak in professionele bouwprojecten wordt gebruikt, is Azobé ook heel geschikt voor particuliere hobbyprojecten.

Als u uw hardhouten balk fijn bezaagd Azobé 80x150 mm bestelt bij Houthal15, dan weet u zeker dat u een verantwoorde houtkeuze maakt. Ons hout is namelijk uitsluitend afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Samen met een goede prijs-kwaliteitverhouding is Houthal15 de houtleverancier die u zoekt. Of u nu particulier bent, of zakelijk op zoek bent naar verantwoord hardhout, u bent altijd van harte welkom om het hout bij Houthal15 te bekijken. Maak uw afspraak en kom langs. Onze houtexperts helpen u graag!

Bent u een zakelijke klant? Maak dan een zakelijk account aan, zodat we u nog betere service kunnen verlenen.

Eigenschappen hardhouten balk fijn bezaagd Azobé 80x150 mm

Hardhouten balken worden gemaakt van de Afrikaanse boom Lophira Alata. Fijnbezaagde Azobé balken worden vaak voor buitenconstructies als funderingen en vlonders gebruikt. Tevens valt Azobé onder de hoogste duurzaamheidsklasse 1.

Met een massa van 1050 kilo per kubieke meter is Azobéhout erg dicht te noemen en het heeft een kruisdradige maar gelijkmatige structuur. Toch is het hout, ondanks zijn hardheid, goed machinaal te bewerken. Deze specificaties, samen met de uitermate sterke en vochtbestendige eigenschappen, maken dat Azobéhout zeer populair is, zowel bij hobbyisten en doe-het-zelvers, als bij professionele vaklui.

Toepassingen hardhouten balken fijn bezaagd Azobé 80x150 mm

Bezaagde balken van Azobé zijn met name geschikt als grondpalen of ander constructiebasis, en beschoeiingen. Voor toepassingen die meer in het zicht vallen, zoals een tuinscherm of een pergola, kiest u liever glad geschaafd Azobé.

Omdat Azobé hardhout uitstekend bestand is tegen water, is de houtsoort bij uitstek geschikt voor natte toepassingen bij buitenconstructies. Denk bijvoorbeeld aan steigers en bruggen, maar ook aan beschoeiingen rondom water, zoals damwanden en sluizen.

Daarnaast zijn hardhouten balken fijn bezaagd Azobé 80x150 mm het geschiktst als constructiebasis doordat het rechtstreeks in de grond geplaatst kan worden.

Ontdek al ons hardhout

Heeft u ook interesse in andere hardhouten producten? Bekijk dan zeker het hele assortiment hardhout van Houthal15:

De voordelen van hardhouten balk van fijn bezaagd Azobé 80x150 mm

De fijn bezaagde Azobé hardhouten balk van 80x150mm is zeer veelzijdig en daar profiteert u van. Ontdek al zijn voordelen:

  • Hoge duurzaamheid en zeer sterk
  • Bestand tegen ieder weertype en vocht
  • Onderhoudsarm

Op zoek naar ander hout?

Bij Houthal15 vindt u alleen verantwoord hout, want al ons hout is FSC- en PEFC-gecertificeerd en afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. We hebben meerdere kwaliteitshoutsoorten in ons assortiment. Dus twijfelt u of deze houtsoort wel zo geschikt is voor uw project? Dan zijn er diverse keuzemogelijkheden om het juiste hout te gebruiken voor uw toepassing of constructie. Zo biedt Houthal15 de keuze uit bijvoorbeeld vurenhout, douglas, en eikenhout.

Heeft u vragen? Neem contact op met Houthal15!

Bent u geïnteresseerd in onze fijn bezaagde Azobé hardhouten balken van 80x150mm? Laat het dan weten aan de specialisten van Houthal15. We helpen u graag verder. Neem contact met ons op via 0297-747002 of stuur een e-mail naar info@houthal15.nl.

Naar afmetingen en prijzen