Hardhouten Plank Damwand Fijn Bezaagd Azobe 40 mm dik – per strekkende meter

Materiaal

Azobe Hardhout

Behandeling

Onbehandeld

Bewerking

Fijnbezaagd (ruw)

Dikte (mm)

40

Lengte (mm)

2000, 2500, 3000, 3500, 4000

Breedte (mm)

1000

Aantal
 • Gratis verzenden vanaf € 1.500,-
De voordeligste houthal op de grens van noord- & zuid holland
Grote voorraad hout, maatwerk uiteraard mogelijk!
Achteraf betalen of betaal direct via iDeal

Met de hardhouten plank damwand fijn bezaagd Azobé 40 mm dik haalt u een populair product in huis. Azobé hout is namelijk een van de meestgebruikte houtsoorten voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Dat komt voornamelijk door de duurzaamheid en waterbestendigheid. De hardhouten planken van 40 mm dik zijn erg geschikt voor het maken van een damwand. En net zoals onze andere hardhouten planken zijn ze gemaakt van hout dat afkomstig is uit goed beheerde bossen.

Houthal 15 geeft u de mogelijkheid om deze plank te komen bekijken in de showroom. Kom langs tijdens de openingsuren of maak een afspraak en vermijd de drukte. We verkopen onze hardhouten Azobé planken 40 mm fijnbezaagd aan zowel particulieren als professionals. Zakelijke klanten kunnen bij ons een zakelijk account aanmaken om grotere bestellingen vlotter te laten verlopen.

De vele toepassingen van Azobé hout

Azobé hout is een hardhout soort dat wordt ingezet voor verschillende projecten. De damwand plank fijnbezaagd 40 mm is vooral geschikt voor het maken van damwanden, maar u kunt hem ook gebruiken voor het maken van steunconstructies, bermplanken, keggen en kimblokken. Daarnaast wordt het gebruikt voor het vervaardigen van stuwen en sluisdeuren. Dit zijn enkele andere veelvoorkomende toepassingen:

 • Pergola's
 • Kielblokken
 • Beschoeiingen
 • Aanlegsteigers
 • Vlonders
 • Bruggen
 • Brugdekken

Eigenschappen van Azobé damwand planken 40 mm

De damwand planken van Azobé uit ons assortiment zijn 40 mm dik en fijnbezaagd. Ze zijn dus licht bewerkt, waardoor ze niet veel splinteren. Azobé hout heeft een roodbruine kleur die verandert naar donkerrood tot chocoladebruin. De kleur wordt beïnvloed door de zon en andere weersinvloeden. Het hout heeft tevens een regelmatige structuur en vertoont lichte en donkere banen, wat het een bijzondere uitstraling geeft.

Voordelen van Azobé hout

 • Perfect voor zware constructies
 • Grote slijtvastheid
 • Goed bestand tegen water
 • Vergt geen onderhoud

Azobé damwand planken 40 mm bewerken

Als u kiest voor Azobé hout, hoeft u zich geen zorgen te maken over het onderhoud. Het is namelijk een houtsoort die niet behandeld hoeft te worden. Wel kan Azobé hout verkleuren bij langere blootstelling aan de zon. Indien uw constructie zichtbaar blijft, kunt u de planken insmeren met olie of beits. Zo voorkomt u dat het hout zijn mooie roodbruine kleur verliest.

Bewerking Azobe plank damwand fijnbezaagd

Bent u van plan om uw Azobé hardhouten planken voor damwanden te bewerken? Met de machine doet u dit in een handomdraai, maar handmatig bewerken kost meer moeite. Azobé is namelijk een erg harde houtsoort. De beste methode om Azobé hout te bewerken met de hand is door het eerst voor te boren. Kies tevens voor bevestigingsmaterialen van roestvrijstaal om nare plekken in het hout te voorkomen.

Hardhouten plank damwand Azobé 40 mm kopen bij Houthal 15

Koop uw damwand planken van Azobé tegen de scherpste prijs bij Houthal 15 en reken op uitstekende kwaliteit. Ons hout is ook een verantwoorde keuze, omdat het FSC-gecertificeerd is. Heeft u ook ander hout nodig voor uw bouwproject? Dan is er een grote kans dat u ook dit in ons assortiment terugvindt. We verkopen namelijk ook eikenhout, douglas hout en vurenhout. Zo koopt u al uw hout op één plek en bespaart u tijd en geld.

Kom langs bij Houthal 15 en bekijk al ons hout, zodat u gegarandeerd de juiste keuze maakt. U kunt langskomen tijdens de openingsuren of op voorhand een afspraak maken. Er staan altijd houtexperts klaar die u graag helpen bij het uitzoeken van het beste hout voor uw project!

Naar afmetingen en prijzen